Rastlinné antioxidanty

Staré viac ako 3 miliardy rokov

Flavonoidy sú skupina polyfenolových látok, ktoré sa prirodzene vyskytujú v ovocí a zelenine. Chránia bunky pred negatívnymi účinkami voľných radikálov. Normalizujú energetický metabolizmus a činnosť nervovej sústavy, a takisto sú schopné pomôcť pri vylučovaní ťažkých kovov z organizmu.

Aj pri vážnych ochoreniach

Popis a účinky

Flavonoidy sú najefektívnejšími rastlinnými antioxidantmi. Chránia bunky pred negatívnymi účinkami voľných radikálov. Pozitívne ovplyvňujú aj liečbu kŕčových žíl a hemoroidov, pomáhajú pri krvácaní z nosa, ale napríklad i pri zvýšenej tvorbe krvných podliatin. V súčinnosti s vitamínom C a vitamínmi skupiny B majú protivírusový a protibakteriálny účinok. Normalizujú energetický metabolizmus a činnosť nervovej sústavy, a takisto sú schopné pomôcť pri vylučovaní ťažkých kovov z organizmu.

Vďaka svojej chemickej štruktúre ovplyvňujú aktivitu viacerých enzýmov, ktoré sa podieľajú na opravovaní poškodených buniek, podporujú imunitu a ovplyvňujú zrážanlivosť krvi. Tým, že pôsobia na krvné doštičky, ktoré zabezpečujú zrážanlivosť krvi, klesá riziko vzniku trombov.

Významný účinok majú na pozápalovú regeneráciu tkanív. Flavonoidy sa vstrebávajú v tenkom čreve, pečeni a obličkách. Nepotrebné množstvo sa vylúči močom von z tela, a preto si nemusíme robiť starosti s predávkovaním týmito látkami.

Bezpečné použitie

Bez negatívnych vlastností

Flavonoidy sú jedny z najznámejších molekúl na Zemi, staré viac ako 3 miliardy rokov. Keďže väčšinou ide o konečné produkty rastlinného metabolizmu, majú jednu unikátnu vlastnosť – nemajú prakticky žiadne negatívne účinky. Ich použitie je pomerne bezpečné a ľahko sa kombinujú ako s alternatívnou, tak s klasickou medicínou.

Dlho prevládal názor, že pacienti, ktorí berú určité lieky – väčšinou lieky na vysoký krvný tlak, anginu pectoris alebo vysokú hladinu cholesterolu, sa majú vyvarovať konzumácii šťavy z grapefruitu, pretože sa v šťave nachádza veľké množstvo flavonoidov. Zistilo sa však, že na vine nie sú flavonoidy, ale furanokumarín. Furanokumaríny prítomné v grapefruitovej šťave inhibujú črevný enzým CYP3A4 ale nie pečeňový enzým CYP3A4. Biologická dostupnosť niektorých liekov je preto zvýšená, ak sa užívajú po užití grapefruitového džúsu.

Rakovina pankreasu

Pravidelná konzumácia flavonoidov pomáha pri liečbe rakoviny pankreasu, ktorá patrí k najviac agresívnym formám tejto choroby.

Protizápalový účinok

Flavonoidy majú antioxidačné účinky, pôsobia protizápalovo a účinne potláčajú zápalový mechanizmus hneď niekoľkými rôznymi metabolickými cestami

Nervová sústava

Normalizujú energetický metabolizmus a činnosť nervovej sústavy a takisto sú schopné pomôcť pri vylučovaní ťažkých kovov z organizmu.

Kde si môžem objednať produkty?

Všetky produkty je možné zakúpiť online